Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 137
НФТ "Химия и индустрия" - 20 февруари 2024 г.

Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Индустрията в ЕС призова за разхлабване на зелените правила, за да остане конкурентна.

Декларацията от в Антверпен призовава правителствата на държавите-членки, следващата Европейска комисия и Парламента да приемат и решават предизвикателствата пред индустрията. Изпълнителните директори и лидери от енергоинтензивните сектори в Декларацията призовават за Европейска индустриална сделка, която да бъде в основата на Стратегическата програма за 2024 г. – 2029 г. и да допълва Зелената сделка на ЕС. Поискаха от Европейската комисия да превърне това във водеща политика през следващия си мандат, за да запази конкурентоспособността и висококачествените работни места за работниците в Европа.

В „Декларацията от Антверпен за Европейска индустриална сделка“, представена на Фон дер Лайен, изпълнителни директори и 15 индустриални асоциации заявяват, че „има спешна нужда от яснота, предвидимост и доверие в Европа и нейната индустриална политика“.

В назряващия сблъсък между привържениците на устойчивостта и лидерите в индустрията, които настояват за конкурентоспособност, декларацията от Антверпен е строг план, който трябва да възвърне предишната слава на европейската индустрия.

Подписалите документа настояват индустриалната сделка да бъде поставена в основата на новата европейска стратегическа програма за 2024-2029 г..

Ако Зелената сделка беше флагманът на първия мандат на Фон дер Лайен за периода 2019-2024 г., то подписалите декларацията компании от химическата и  строителната индустрия и производствто на стомана подчертават необходимостта от нов фокус върху индустрията сега.

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач