Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Проект на Рамково споразумение за социално сътрудничество с Българската генерична фармацевтична асоциация представлявана от г-н Огнян Донев, внесоха НФТ “Химия и индустрия” – КНСБ представлявана от г-н Красимир Кръстев, и НФ “Химия” – КТ “ПОДКРЕПА”, представлявана от г-н Тодор Биринджиев като представителни организации в сектор „Лекарствени средства и препарати”.

ПРОЕКТ

РАМКОВО СПОРАЗУМЕНИЕ
ЗА СОЦИАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО

Настоящото споразумение се сключва между Българската генерична фармацевтична асоциация представлявана от г-н Огнян Донев, НФТ “Химия и индустрия” – КНСБ представлявана от г-н Красимир Кръстев, и НФ “Химия” – КТ “ПОДКРЕПА”, представлявана от г-н Тодор Биринджиев като представителни организации в сектор „Лекарствени средства и препарати”.  
Страните по настоящото Споразумение изхождат от духа на добрите практики на социален диалог в индустриалните отношения и волята на страните за сътрудничество и дългосрочни партньорски отношения.
Страните приемат развитието на социалното сътрудничество като условие и гаранция за добронамереност, съвременни и легитимни индустриални отношения между организациите на работодателите и синдикалните организации на работниците и служителите.
Като социално отговорни партньори в сектора страните се

С П О Р А З У М Я Х А

1. За оперативни консултации по искане на всяка от страните по трудови и социални отношения и тяхното отражение в сектора и в компаниите.
2. За консултации за необходимостта от установяване на икономически и социални параметри в сектора, чрез механизмите на социалния диалог, колективните преговори и споразумения, когато двустранните интереси приемат това за целесъобразно и необходимо.
3. За консултиране и насърчаване на социалните партньори в компаниите за развитие на социалния диалог, колективното договаряне и на системите за информиране и консултиране, като баланс между икономическите параметри на бизнеса и добрия социален статус на работещите.
4. За консултации и общи позиции по икономически и социални проблеми в сектора включени в предмета на дейност на съвета за тристранно сътрудничество и в дейността на обществени и социални системи изградени на трипартиден принцип.
5. За взаимно информиране и консултиране, относно икономическите условия и стандарти за развитието на бизнеса, както и по икономическите и социалните параметри на трудовите отношения.
6. В осъществяването на дейностите по това споразумение страните могат да ползват процедурите, механизмите и правилата за работа на секторните съвети за тристранно социално сътрудничество.
Страните могат да огласят настоящото Споразумение сред своите членове, като  разяснят добронамереността на неговото подписване, като фактор за развитието на социалния диалог и социалното сътрудничество в сектора.

НФТ “ХИМИЯ И ИНДУСТРИЯ”
КНСБ
Красимир Кръстев
БЪЛГАРСКАТА ГЕНЕРИЧНА
ФАРМАЦЕВТИЧНА АСОЦИАЦИЯ
Огнян Донев

НФ “ХИМИЯ”
КТ “ПОДКРЕПА”
Тодор Биринджиев
 

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач