Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Петък, в столичния х-л „Балкан“, зала „Рила“ от 10 часа се проведе конференция на тема  „Здравословни работни места за всички възрасти – постижения и проблеми в България.“ Тя е във връзка с кампанията на Европейската агенция по безопасност и здраве при работа и се организира от Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) – КНСБ.

Във форума взеха участие представители на държавни институции, на агенции, на ръководствата на КНСБ и КТ“Подкрепа“, председатели и активисти на синдикални федерации, Калинка Петрова, МТСП, Даниела Асенова, НОИ, Димитър Бранков, заместник председател на БСК, на академичната общност и други.

Конференцията бе открита от вицепрезидента на КНСБ и председател на ФСЗ – д-р Иван Кокалов. В своето изложение д-р Кокалов каза, че според прогнозите към 2030 година се очаква работниците на възраст от 55 до 64 години да са не по-малко от 30 процента, или приблизително една трета от цялата работна сила на много страни. 

По думите му по-големият дял на възрастни работници означава, че все повече хора ще имат хронични здравословни проблеми и специфични нужди, като превенцията на уврежданията, рехабилитацията и по-бързото връщане на работа, ще имат все по-голямо значение. Вицепрезидентът на КНСБ отбеляза, че в европейска директива от 1989 година за насърчаване на безопасността на здравето на работниците на работното място е записано, че осигуряването на остаряване в добро здраве на работното място, означава, че работниците живеят добре, работят добре и остаряват добре. Според него качественото и безопасно работно място включва  и възможност за пълноценен отдих и добро заплащане. 

Контролът на новите и нетрадиционни работни места, както и  застаряващата работна сила, са основните предизвикателства за осигуряването на здравословни работни места за всички  работници. Около това становище се обединиха участници в кръгла маса.

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач