Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

В  „София Хотел Балкан” Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК) и Икономическият и социален съвет на България (ИСС) организираха дебат по проекта на Европейския стълб на социалните права. В дискусията взеха участие ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“, представители на работодателски и граждански организации, на научни среди и други. На форума присъстваха още министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и д-р Хасан Адемов, председател на парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика.

Европейският стълб на социалните права беше обявен от председателя на Европейската комисия (ЕК) Жан Клод Юнкер в неговата "Реч относно състоянието на Съюза" пред Европейския парламент на 9 септември 2015 г. На 8 март 2016 г. ЕК предложи първи предварителен преглед на идеята на председателя Юнкер за Европейски стълб на социалните права и започна широки консултации с гражданското общество в ЕС, които ще приключат в края на 2016 г. По искане на Европейската комисия ЕИСК подготвя становище относно проекта на тази инициатива, и в тази връзка реши да организира дебати във всички държави членки, в сътрудничество с националните икономически и социални съвети.

Становището на президента на КНСБ – Пламен Димитров за обновяването на съществуващия социален стандарт в Европа:

http://knsb-bg.org/pdf/2016/social-pillar-pd.pdf

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач