Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

 На среща КНСБ и ръководствата на основните федерации на синдиката с ръководството на БСП твърдо се обявиха срещу Европа на две скорости. Служебният кабинет, а и другите след него, трябва твърдо да застанат зад тезата, че Европейския съюз не може да се дели на две, независимо дали става въпрос за думите на председателя Жан-Клод Юнкер или Европейския социален стълб, който също предвижда такова разделение, обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров на среща с лидера на левицата Корнелия Нинова.

На дискусията бе представен меморандумът на синдиката към политическите сили, участващи в предизборната борба.

„Намерихме сходни виждания по някои икономически и социални теми”, заяви Пламен Димитров след срещата с Корнелия Нинова.

Едно от тях е намерението на БСП да внесе законопроект за управление на публичните предприятия. „Това е изключително важно за нас, за да бъде ясно, че държавната и общинска собственост може да бъде управлявана добре.

„За нас най-важно е, че имаме общи виждания на тема роля на държавата, държавността и въвеждане на ясни правила във всички сектори”, заяви след срещата лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя бе категорична, че не трябва да се допуска концесиониране, приватизация на публичните услуги на важни сектори в обществения живот, а да се запази държавната и общинската собственост и където я има, да се управлява прозрачно и професионално, а не политически.

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач