Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

В залата на БСК, инж. Кирил Петков представи в книгата си  „Хроники за Химко - съзидание, развитие, ликвидация“, в хронологичен вид и ред историята на „Химко“ Враца, на база налични документи, експертна информация и професионални анализи и аргументи.

„Този книга не можеше да се напише от друг. Тя трябваше да се напише от Кирил Петков, защото той премина през всички стадии на съзиданието, развитието и болезнената ликвидация, премина целия път на „Химко“ – към Рая, но и към Ада“, казва редакторът на книгата Марин Бутински.

 „В средата на 2002 г. „Химко“ спря окончателно - не заради повишени цени на природния газ и загуба на пазари, както твърдяха някои псевдо анализатори, конкуренти или представители на скрападжийския бизнес. „Химко“ спря преди всичко поради неудачна и корупционна приватизация и дългогодишно безхаберие на държавата и това е само част от тайните свързани с „Химко“, които разкрива авторът Кирил Петков в творбата си.  

През 2017 г. се навършват 50 години от производството на първия български карбамид и 20 години от старта (юли 1997 г.) на дългия и болезнен ликвидационен период на Врачанския химически комбинат.

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач