Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Зала „Европа“ - КС на КНСБ и 28 годишнина от учредяването на Конфедерацията на независимите синдикати в България

Скъпи братя и сестри, колеги и приятели

Позволете ми от мое име и от името на ръководството на КНСБ да ви поздравя с 28-годишнината на нашата организация.

Поглеждайки назад, трябва да бъдем благодарни за предизвикателствата, които поставиха пред нас тези години. Често сами, заставахме срещу всички, които заплашваха и искаха да отнемат благата на човешкия труд. 

Побеждавахме и губехме. Учехме се в движение. Понякога срещу правилата, а често и въпреки тях.  Допускахме грешки и се поправяхме.

Но никога не се предавахме и не забравяхме основната си цел - защитата на правата и интересите на работеща България.

Благодарение на вас, нашите членове и на нашите лидери – проф. Кръстьо Петков, д-р Желязко Христов изковахме гръбнака на модерния синдикализъм.  Затова днес КНСБ е незаобиколим фактор в социално-икономическия и обществено-политическия живот в България.

За 28 години успяхме да се наложим и в международен план като организация, уважавана заради своята представителност, последователност в синдикалните действия, реалната си независимост от политическите партии.

Доказателство за това са високите позиции на български синдикалисти и наши федерални лидери в Европейската и Международната конфедерации на профсъюзите (ЕКП и МКП), в трипартитните международни органи, какъвто е Европейският икономически и социален комитет.  Гордост за България представлява и представителството ни в Управителния съвет на Международната организация на труда (МОТ).

Новите времена поставят нови цели. Дигитализацията и пазара на труда вече променят не само средата, а и отношенията между хората. Затова трябва да продължим да защитаваме на всяка цена труда на хората като най-висша човешка ценност. Трябва да продължим и битката за достойни доходи, не може да си затваряме очите, когато българите получават стотинки, а техните колеги на Запад взимат в пъти повече за същата работа. Време е да кажем стига!

В тежките времена, нека бъдем един до друг, рамо до рамо така, както бяхме през всички тези години. Да бъдем истински защитници на правата на хората, такива, каквито са ни избрали да бъдем.

Нека на нашия празник почетем и онези наши братя и сестри, които си отидоха. Тяхното дело и отдаденост  на защитата на правата на хората ще се помни винаги и ще ни служи за пример в синдикалната ни дейност.

Защото ние сме КНСБ, нашата кауза е вярна и затова ще победим.

Поклон пред вашата мисия!

Пламен Димитров
Президент на КНСБ

17 февруари 2018 г.
София

 

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач