Актуално

София, КС на КНСБ, Цената на труда трябва да се увеличава ударно, догонващо. Само така можем да задържим хората да останат и да работят в страната. Ниските нива на заплащане вече не са условие да сме най-атрактивната дестинация за инвестиции и това е категорично мнение в управляващата партия ГЕРБ. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов пред Координационния съвет на КНСБ. Заедно със социалния министър Бисер Петков, той представи параметрите на държавния бюджет за следващата година.

Сметката за догодина предвижда 4,6 млрд. лв. приходи, лошата новина е, че малко повече от половината идват от данъци. Това означава, че все още разпределението на данъчната тежест между труда и капитала е несправедливо. В развитите държави бизнесът плаща в пъти повече налози, отколкото са данъците върху доходите, е становището на КНСБ.

Според анализите има възможност за допълнителен ръст на приходите, ако сивата икономика излезе на светло. Това е една от целите на кампанията „Сивото убива“, която КНСБ започва, заедно с работодателите.

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

Google Translate

10 май! Професионален празник на химика!

7-ми Конгрес

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още