Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Заседание на Федералния координационен съвет на НФТ ”Химия  индустрия”

Относно: Актуална информация за икономическото състояние на предприятията в химическия отрасъл в условията на финансов стрес. Необходимост от актуализация на рамката на преговорите за КТД-2009. Макроикономически параметри на 2009 г.

Федералният координационен съвет приема с необходимия реализъм информацията за ситуацията в химическия сектор, която подкрепя основните послания от разпространената Декларация на НФТ „Химия и индустрия” – КНСБ и НФ „Химия” – КТ „Подкрепа”, относно нарастващото социално напрежение в химическия сектор, породено от сигналите за икономическа рецесия.
Федералният координационен съвет счита, че няма масово засегнати браншове в сектора от финансовата криза, с изключение на торовата промишленост и по този повод застава категорично зад позицията за поетапна и разсрочена актуализация на цената на природния газ през 2009 г.
Федералният координационен съвет не счита за необходимо да се актуализират параметрите и рамката на колективните преговори в химическия сектор за КТД-2009 и ръста на работните заплати.
Възлага на ръководството да изпрати писмо с материал за мерки за гъвкава позиция на синдикалните организации на работното място, в условията на финансова криза, като за целта се ползва материала на КНСБ.

НАЦИОНАЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА ТРУДА „ХИМИЯ И ИНДУСТРИЯ” - КНСБ
ВИ ПОЖЕЛАВА СЪРДЕЧНО ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА 2009

 

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач