Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Протестният митинг на КНСБ и КТ “Подкрепа” в София пред Народното събрание на Република България на 11 ноември 2022г. събра над 5 хил. работещи от цялата страна с настояване за увеличение на доходите, ръст на минималната заплата от 710 на 850 лева от 1 януари 2023 г., приемане на нов бюджет за следващата година и защита на трудовите и синдикалните права. Мерките за компенсиране на възнагражденията заради високата инфлация, за подкрепа на домакинствата на прага на зимния сезон и за преодоляване на трудностите в енергийния сектор, са отразени в съвместната декларация на двете конфедерации. Районът около парламента и храм-паметника “Александър Невски” бе блокиран в продължение на часове от струпалите се автомобили. Докато депутатите заседаваха в сградата на плътно обграденото от полицейски кордон Народно събрание, протестиращите издигнаха своите искания за достойни възнаграждения и развяха десетки плакати: “Стига вече работещи бедни”, “Инфлацията расте, доходите не”, “Искаме адекватни заплати”, “Уважавайте българския работник, той е на изчезване”, “Искаме да живеем и работим в България”. В протеста се включиха работници от всички сектори – образование, здравеопазване, енергетика, обществения сектор, лека и тежка промишленост, строителство, транспорт, редом с лидерите на основните членове на КНСБ.

Демонстрацията пред сградата на Народното събрание и прерасна в автошествие, в което се включиха 1000 автомобила, пристигнали от всички части на България. Протестната колона премина в продължение на два часа и половина по централните софийски булеварди.

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач