Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Дискусионен форум „България в еврозоната през 2024 г. – Възможности и предизвикателства“ организиран от КНСБ.

КНСБ има ясна позиция и привърженик на влизането в еврозоната. Въпреки това  основните опасения на хората са свързани с това дали ще има спекула, какво ще се случи с инфлацията и с доходите. Затова е необходимо с участието и на синдикатите предварително да се разработи точен механизъм на държавата за гарантиране на прозрачността и яснотата при ценообразуването при влизането на страната в еврозоната и КНСБ ще го изисква.

Привърженици на присъединяването към еврозоната и въвеждането на еврото като официална валута у нас освен Любослав Костов директор на ИССИО на КНСБ се аргументирха Любомир Дацов от Фискалния съвет на България, Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ

Точно на противоположната позиция относно липсата на икономически и социални условия за въвеждане на еврото се аргументираха Георги Вулджев и Деян Николов от  Експертен клуб за икономика и политика и Виктор Папазов председател на Инициативен комитет „Референдум за запазване на българския лев“, който инициира национална подписка по въпроса.

Междувременно стана ясно, че България няма да се присъедини към еврозоната от 1 януари 2024 година, според финансовия министър Росица Велкова. Причината е, че освен неизпълнението на зададените макропараметри, четири закона свързани с члеенството в еврозоната не са били приети от редовното Народно събрание.

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач