Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Повече от 2,4 милиарда души по света са изложени на опасности за здравето, свързани с изменението на климата. Нов доклад на Международната организация на труда (МОТ) на ООН установи, че изменението на климата вече оказва сериозно въздействие върху здравето и безопасността на изключително голям брой работници във всички части на света, предава Евронюз.

Изчислено е, че повече от 70 процента от 3,4 милиарда работници в света вероятно ще бъдат изложени на прекомерна топлина в даден момент по време на работата си. Цифрите от 2020 г., последната година, за която има налични данни, са нагоре в сравнение с преди две десетилетия, когато данните сочеха 65,5 процента.

Почти 19 000 живота се губят всяка година поради топлинен стрес на работното място. На него се дължат още 22,87 милиона професионални злополуки, а 26,2 милиона души по света живеят с хронично бъбречно заболяване заради прекомерна топлина.

Въздействието на климата надхвърля просто топлинния стрес, добавя докладът. Селскостопанските работници и хората, занимаващи се с тежък физически труд в горещ климат са изложени на „коктейл от опасности“, което може да доведе до редица здравословни усложнения. Хората, работещи в лошо вентилирани  и горещи помещения, също са изложени на риск.

Много страни в Европа вече обмислят нови защити за работниците по време на интензивни горещини.

НФТ “Химия и индустрия“ – КНСБ призовава за активни превантивни мерки за персонала, предвид предстоящия интензивен период на жеги.

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач