Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

В София е подписано Споразумение за социално сътрудничество между “Българския Енергиен Холдинг” ЕАД, представляван от г-жа Галина Тошева - Изпълнителен директор и г-н Борис Пеков, председател на Съвета на директорите на Дружеството, от една страна, Председателите на браншовите синдикални федерации на химиците, миньорите и енергетиците на КНСБ и КТ „Подкрепа” за съдействие на социалните партньори в компаниите на холдинга в процеса на колективното трудово договаряне, своевременното информиране и консултиране на представителите при реализация на значими инвестиционни проекти или преструктуриране, както и за гарантиране на условията за дейността на синдикалните организации.

 

СПОРАЗУМЕНИЕ
ЗА
СОЦИАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО


  Днес  3 юли 2009  г. в град София в сградата на  “Българския Енергиен Холдинг” ЕАД беше подписано споразумение за социално сътрудничество между:   
  “Български Енергиен Холдинг” ЕАД, представляван от г-жа Галина Тошева,  Изпълнителния директор и г-н Борис Пеков, председател на Съвета на директорите на Дружеството, от една страна,
  и,
  Председателите на браншовите синдикални федерации на КНСБ и КТ „Подкрепа”,  а именно:
  Национална федерация на енергетиците, представлявана от г-н Георги Петров, Федерацията на независимите синдикати на миньорите, представлявана от г-н Пенчо Токмакчиев, Национална федерация на труда "Химия и индустрия", представлявана от г-н Красимир Кръстев и Независимата синдикална федерация на енергетиците в България , представлявана от г-н Божидар Митев,  и Федерация Енергетика- Подкрепа, представлявана  от г-н Мирослав Митовски, Синдикална миньорска федерация „Подкрепа”, представлявана  от г-н Владимир Топалов, Национална федерация „Химия”- Подкрепа, представлявана  от г-н Тодор Биринджиев, Федерация „Атомна енергетика”- Подкрепа, представлявана  от г-н Владимир Владимиров,   от друга страна, като взеха предвид, че:

  1. Настоящото споразумение отразява и е резултат от проведените консултативните срещи на Председателя на Съвета на директорите на “Български Енергиен Холдинг” ЕАД г-н Борис Пеков и Изпълнителния директор на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД г-жа Галина Тошева с Председателите на браншовите синдикални федерации на КНСБ и КТ „Подкрепа”:
- Национална федерация на енергетиците – Георги Петров;
- Федерацията на независимите синдикати на миньорите – Пенчо Токмакчиев;
- Национална федерация на труда "Химия и индустрия" – Красимир Кръстев и
- Независимата синдикална федерация на енергетиците в България – Божидар Митев
- Федерация Енергетика- Подкрепа- Мирослав Митовски
- Синдикална миньорска федерация „Подкрепа”- Владимир Топалов
- Национална федерация „Химия”- Подкрепа- Тодор Биринджиев
- Федерация „Атомна енергетика”- Подкрепа- Владимир Владимиров
проведени с цел да се потвърдят намеренията за социално сътрудничество в духа на добрите практики на европейския социален диалог и за установяване на дългосрочни партньорски отношения.

  2. Българският Енергиен Холдинг ЕАД има облик на стратегическа бизнес група с определящо влияние за развитието на енергийния и свързаните с него сектори, която може да определя параметри и да придава значимост на принципите на корпоративната социална отговорност в дъщерните дружества, съвместими с философията на всеки добър бизнес.

  3. Браншовите синдикални федерации на КНСБ и КТ „Подкрепа”  в сектора от своя страна имат определено синдикално присъствие, установени практики и традиции в развитието на индустриалните отношения в компаниите на холдинговата структура – „Мини Марица-изток" ЕАД, ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД, „АЕЦ Козлодуй” ЕАД, „НЕК” ЕАД, „ЕСО” ЕАД и "Булгартрансгаз" ЕАД, които наред със своята оперативна икономическа самостоятелност запазват функциите си за автономен социален диалог.

  4. Следвайки принципите на социалната отговорност в индустриалните отношения, страните ще съдействат на социалните партньори в дружествата на холдинга в процеса на колективното трудово договаряне, своевременното информиране и консултиране на представителите при реализация на значими инвестиционни проекти или преструктуриране, както и за гарантиране на условията за дейността на синдикалните организации.

  5. Страните ще полагат необходимите усилия за развитие на сътрудничеството като периодично се информират взаимно по всички въпроси, касаещи социалния диалог в компаниите на холдинга, включително и чрез провеждането на регулярни съвместни срещи на три месеца. При разглеждане на значими социални и икономически проблеми, касаещи отделно дружество от структурата на БЕХ, на срещите задължително участват председателите или упълномощени представители от синдикалните структури на съответното дружество.

  6. Браншовите синдикални федерации на КНСБ и КТ „Подкрепа” ще оказват съдействие на БЕХ ЕАД при решаване на всички въпроси свързани със  социалния диалог в компаниите на холдинга.

  7. Страните ще предприемат всички други необходими действия и ще създадат необходимите предпоставки за поддържане и развитие на разбирателството между тях, сътрудничество в усвояване на добрите практики на корпоративна социална отговорност, социалното сътрудничество и защита интересите на  работниците и служителите в дружествата от групата на ”Български енергиен холдинг” ЕАД. 

  8 . Страните приемат да огласят подписването на настоящото споразумение като заявено намерение за развитие на социалното сътрудничество в структурите на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД.

  3 юли 2009  г., София
 

 

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач