Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464


СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ СИНДИКАЛИСТИ,


Отбелязваме 20 години от основаването на НФТ ”Химия  индустрия”, година и на 65-годишнината на организирано синдикално движение на химическите работниците в България.

Повод достатъчно значим за Федералния координационен съвет да се обърне с признателност към синдикалните представители от организациите на НФТ “Химия и индустрия”, към ръководните органи на синдиката, на регионалните структури на КНСБ за солидарността и съпричастността към общото ни синдикално дело.

НФТ “Химия и индустрия” се обръща към обществеността, за да отдаде заслуженото внимание и минута почит на предшествениците, с преклонение пред куража на съвременниците и с послание към младите хора и бъдещите следовници за един достоен ден за българските работници и синдикални представители.


Изминалият път на демократични промени и посттоталитарен преход през тези годините не ни спести трудностите, несполуките и разочарованията, наред с успехите да съхраним и утвърдим НФТ “Химия и индустрия” като авторитетна и действена организация на работниците и служителите от химическата индустрия и у нас и в международните отношения, споделяйки европейските социални ценности.

НФТ “Химия и индустрия” е част от социалното решение на проблемите и предизвикателствата в химическия сектор, радетел на потребността от реформирането на синдикалния модел и адекватен социален партньор в развитието на социалния диалог, независимо от трудната еволюция на новите работодатели.

Днес Федералният координационен съвет на НФТ “Химия и индустрия” като отдава заслужената почит към делото на предшествениците, воден от толерантността на настоящето към миналото, отправя своите пожелания към бъдещето.

Пожелахме да живеем в „интересни времена” и те не ни подминаха. Направихме своя морален избор да застанем на трудната страната на истината и на каузата за защита на интересите на наемните работници и на глобалните човешки права.

Наред с това допуснахме да ни обезсърчи потъпкването на  ценностите ни, а в живота да се настани пошлостта, арогантността и корупцията.

Вградихме силните си години в синдикалната идея и вярваме, че ние и тези след нас ще имаме силата да изгоним тази посредственост, търпението да издържим на изпитанията и вярата, че един ден пред „Синдикалния храм” утрото ще бъде ведро и чисто.

Честит празник и нека тогава пак да се срещнем!

София, 12 март 2010 г.

 

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач