Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

НФТ”Химия и индустрия” заедно със синдикалните федерации на КНСБ от секторите енергетиката, миннодобивната промишленост, металургията, метало индустрията и българските железници инициира предложение за продължаване на действието на ал.1 и ал.2 на § 4 от Преходните и заключителни разпоредби на Кодекса за социално осигуряване до 31.ХІІ.2014 г. за ранно пенсиониране за работещите в условията на І и ІІ категория на труд  пред Председателя на Народното събрание, Комисията по труда и социална политика на Народното събрание и Министъра на труда и социалната политика.

С настоящите разпоредби т.нар. категорийни работници, ако се възползват от правото си за ранно пенсиониране след 2010 г. те ще получават месечна пенсия от професионалните фондове в размер около и под социалната пенсия.
Удължаването на срока до 2014 г. би осигурил повече средства в индивидуалните партиди в професионалните пенсионни фондове и респективно достойни плащания след тази дата.

 

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач