Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Световната синдикална общност отбелязва  28 април като ДЕН В ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИТЕ ПРИ ТРУДОВИ ЗЛОПОЛУКИ РАБОТНИЦИ. На този ден ще бъде отдадена почит към паметта на трудовите хора, загинали или пострадали на своите работни места. Събитието напомня да продължим борбата си за повече безопасност на работните места и за премахване на рисковете за живота и здравето на трудовите хора.

 

 

 

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА СИНДИКАЛНИТЕ
ОРГАНИЗАЦИИ НА НФТ”ХИМИЯ  ИНДУСТРИЯ - КНСБ


УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ СИНДИКАЛИСТИ,

По инициатива на Международната конфедерация на профсъюзите световната синдикална общност традиционно отбелязва
28-ми АПРИЛ

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН В ПАМЕТ НА РАБОТНИЦИТЕ
ЗАГИНАЛИ ПРИ ТРУДОВИ ЗЛОПОЛУКИ И
ПОСТРАДАЛИТЕ НА РАБОТНОТО МЯСТО


На този ден всички институции в България и социалните партньори обръщат особено вниманието за потребността от активна и отговорна политика за безопасност на работното място и съхраняване здравето на работещите.

Един от признаците, че икономическия и социален преход в индустриалните отношения у нас приключва, когато постигнем високата култура и лична отговорност в отношението ни към безопасността, правилата и правата за безопасен труд, за здравословни условия в работната среда, както за работодателите така и за работниците.

Години наред отстояваме позицията, че с безопасността и здравето на работното място компромис не може да има и ще продължим да се борим срещу всички разпоредби, които оправдават или допускат компромиси със здравето на работещите в специфични, тежки и опасни условия на труд, под маската за бизнес и корпоративни интереси.

Призоваваме нашите структури за пълната подкрепа на посланията на този ден, на посланията отправени ни от пострадалите или инвалидизирани нашите работници, в памет на трудовите хора, загинали на своите работни места.

Международният ден за безопасност и здраве на работното място ще бъде официалното отбелязан на паметната плоча изградена в памет на пострадалите при трудови злополуки работници пред сградата на КНСБ.

Приканвамe всички синдикални организации да подкрепят международната инициатива, по свой начин да отбележат тази ден и да изпратят информация, снимки или материали по този повод на е-мейла в офиса на НФТ”Химия и индустрия” – КНСБ. 
                       
26 април 2010 г.                        
София               

Солидарно,
Председател: Красимир Кръстев

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач