За нас


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Синдикализмът е една ГЛОБАЛНА ТРУДОВА СОЛИДАРНОСТ срещу несправедливостта, подтисничеството и либерализацията на бизнеса в индустриалните отношения.
Синдикализмът е спонтанен вик и ЗАЛОГ за демократичния ход на нашето общество и специално явление от социалната действителност, сдружение на хора, за които достойният труд е висша ценност.
Синдикализмът и СОЦИАЛНИЯТ ДИАЛОГ са необходим механизъм за правилното функциониране на предприятието и обществото.
Синдикализмът може да ВЪЗПИТАВА уважение към труда и хората и да ОБУЧАВА представителите на труда към единство и солидарност и в постигането на общите цели.
Синдикализмът е ЕФЕКТИВНА КОМУНИКАЦИЯ и важен източник на разнопосочна информация за нашите действия, едновременно съветник и коректив.
Синдикализмът овладява и насочва негативните нагласи в посоката за РЕШЕНИЕ НА КОНФЛИКТИ и поглъща тази енергия, за да я насочи към градивни цели.
Синдикализмът е СОЦИАЛНО СЪГЛАСИЕ между труда и капитала, основано на справедливостта и прагматичността, постигнато в името на общността на целите и взаимно зачитане на интересите.
В общността на мизерията, страданията и несправедливостта няма щастливи и свободни хора.
Може би синдикализмът КАТО ДЕМОКРАЦИЯТА не е най-доброто, което обществото е създало, но засега по-добро не е измислено като гаранция срещу всеки вид социална или икономическа интервенция, която може да подкопае доверието в нея.
Синдикализмът в съвременния свят е историческият ДВИГАТЕЛ ЗА ПОВЕЧЕ СПРАВЕДЛИВОСТ и по-добър живот, а натискът срещу него отваря апетитите на собствениците на капитала и освобождава място на либерални и крайно десните идеологии, чиято цел е да разединят социалните групи.
СИНДИКАЛИЗМЪТ Е В ОПАСНОСТ, когато се задълбочават неравенствата, когато бизнесът става все повече гладен, когато запада свободния дух на обществото, чийто интерес в действителност е да бъдем солидарни.
ЕДНА ГЛОБАЛНА ТРУДОВА СОЛИДАРНОСТ, алтернатива на зависимостта и натиска от глобалния бизнес върху обществото, нравите и правата.
 

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач