Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Заседание на Постоянния консултативен комитет на КНСБ по икономическа политика.

Европейската конфедерация на профсъюзите (ETUC ) и IndustriAll Европейски профсъюз приветстват приемането от Европейския парламент на доклада Реиндустриализираща Европа
Прессъобщение на ETUC и IndustriAll European trade union

Европейската конфедерация на профсъюзите (ETUC ) и IndustriAll European приветстват приемането от Европейския парламент на доклада Реиндустриализираща се Европа за насърчаване на конкурентоспособността и устойчивото развитие.
"Този доклад подчертава значението на една силна промишленост за подпомагане на трайни и качествени работни места в Европа", каза Jozef Niemiec, заместник-генерален секретар на ETUC.
"Насърчаване на повторната индустриализация на Европа чрез мобилизиране на достатъчно финансови средства и чрез подкрепа за иновациите е от съществено значение за Европа, за да излезе от кризата".
Докладът се основава на цялостна визия за индустриалната политика и разглежда също така свързаните с това въпроси на приложимост като обучение и повишаване уменията на работната сила. Той също така категорично признава важността на индустриалната демокрация.
"Няма надеждна индустриална политика, ако работниците не са взети под внимание, ето защо е толкова важно да се насърчава обучението и участието на работниците чрез социален диалог", каза Улрих Eckelmann, генерален секретар на IndustriAll.
В доклада също така се подчертава значението на общите социални и екологични норми към рамката на развитието на международната търговия.
Той също така изразява съжаление за липсата на действия от страна на Европейската комисия, за да се справи с преструктурирането или социалния дъмпинг на заплатите в Европа.
Освен това, този доклад не предвижда повторна индустриализация, която да се поставя над защитата на околната среда, а предполага умни синергии между двете цели.
Според Улрих Eckelmann, "всички предизвикателства, икономически, социални и екологични, трябва да бъдат в същото време уредени чрез съгласувани и ефективни политики."
A европейска индустриална политика, адекватно финансирана, е необходимо условие за Европа, за да се сложи край на ерата на строги икономии и социално влошаване.
ЕКП и IndustriAll приветстваме тези, които се присъединят към нас в изграждането на нов път за Европа.

17.12.2013 г.

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач