Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Данъчната реформа, която предлага КНСБ, ще остави по 46 лв. в джоба на всеки българин. Единствените, които ще платят повече, са хората, които получават над 2600 лв., които досега не се облагаха с осигуровки. Това обяви президентът на КНСБ на срещата на КНСБ и ръководствата на федерациите с ПП ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов.

Доскоро управлявалата партия беше първата политическа сила, с която синдикатът обсъди меморандума към партиите, които участват в предизборната борба. На срещата дойдоха още министрите от кабинета Борисов 2 Владислав Горанов, Теменужка Петкова, Николина Ангелкова, Томислав Дончев и бившият депутат и министър Делян Добрев.

Гледайки програмите им, очевидно всички партии са ни чули за увеличението на доходите, обяви Пламен Димитров. По думите му най-големият синдикат е останал „приятно изненадан“ от предложението на ГЕРБ средната заплата да бъде 1500 лв. в края на мандата. „Ние обаче считаме, че тази сума може да бъде надскочена при по-висок ръст на икономиката (около 5 на сто) и може да достигне 1600-1700 лв. след четири години. Хоризонтът за минималното възнаграждение, към който трябва се стремим пък, е 50 на сто от средната заплата“, обяви президентът на КНСБ.

За да се случи това, трябва най-ниската заплата да расте с удвоени темпове, отсече Пламен Димитров.

Синдикатът настоява още за законов регламент за колективното трудово договаряне.  Това е единственият начин заплатите да бъдат повишавани и да бъде постигнато справедливо разпределение на печалбите между труда и капитала, обяви лидерът на КНСБ.

Сред другите искания на синдиката са ясна позиция на страната по повод Парижкото споразумение и предвиденото увеличение на цените на квотите за парникови газове, което ще удари жестоко българската енергетика, както и спирането на концесията на летище София, което е изключително важен обект за националната сигурност.

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач