Актуално

София, в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз, представителите на базовите индустрии поканиха НФТ „Химия и индустрия“ на организирана от тях Конференция „Чиста енергия и индустриална конкурентоспособност за устойчиво развитие“, която се проведе на 11.04.2018 г. в Интер Експо Център, гр.София.

Събитието се организира под патронажа и с участието на Министъра на енергетиката, както и с подкрепата на Министерството на Българското Председателство на Съвета на ЕС.

Конференцията имаше за цел да събере на едно място и на високо равнище  представителите на Българските и Европейски институции (ЕК, ЕП) с ръководителите на европейските индустриални асоциации (IFIEC, CEFIC, EUROMETAUX, EUROFER) и техните български партньори (БФИЕК, БКХП, БАМИ), които да анализират и оценят развитието на политиките в  енергийния сектор с фокус върху конкурентоспособността на индустрията.

Събитието бе в рамките на Председателството на Съвета на ЕС за 2018 и се проведе под патронажа на Министъра на енергетиката г-жа Теменужка Петкова, която участва в официалното откриване.

Част от основните теми, които бяха разгледани са :

  1. Състоянието на досиетата от пакета "Чиста енергия" към днешна дата.
  2. Конкурентоспособност на европейската индустрия.
  3. Държавните помощи в европейската енергийна политика.
  4. Преходът към пълна либерализация на българския пазар за електроенергия.
  5. Енергийни общности - образование, клъстери и иновации.

Ключовите презентации бяха изнесени от г-н Жечо Станков, Зам-министър на енергетиката, г-н Иван Иванов, Председател на КЕВР, Тим Курт, Изпълнителен директор на "Аурубис България" АД, г-н Марко Менсинг от CEFIC, г-н Аксел Егерт от EUROFER, г-н Килиън О'Донахю, EUROMETAUX, г-н Пламен Борисов от "Солвей Соди" АД, г-н Ивайло Алексиев, Изпълнителен директор на АУЕР, г-н Николай Минков, Изпълнителен директор на Индустриален клъстер "Средногорие" и г-н Славчо Нейков, Председател на УС на Института за енергиен мениджмънт.

11 април 2018 г. - Конференция „Чиста енергия и индустриална конкурентоспособност за устойчиво развитие“ 11 април 2018 г. - Конференция „Чиста енергия и индустриална конкурентоспособност за устойчиво развитие“

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

7-ми Конгрес

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач