Актуално

НФТ"Химия и индустрия" отбеляза Международния ден с полагане на цветя и минута мълчание пред паметната плоча в гр. Девня в присъствието на синдикалните представители от "Солвей-соди", Агрополихим", ТЕЦ"Девен, РС на КНСБ, председателя на ОС Владимир Ненков, зам. кмета Донка Йорданова на Община Девня и председателя на НФТ"Химия и индустрия".

На 27 април 2018 година в гр. София, КНСБ отбеляза Международния ден на загиналите и пострадалите работници при трудови злополуки.

27 април 2018 г. - Международен ден на загиналите и пострадалите работници при трудови злополуки 27 април 2018 г. - Международен ден на загиналите и пострадалите работници при трудови злополуки 27 април 2018 г. - Международен ден на загиналите и пострадалите работници при трудови злополуки 27 април 2018 г. - Международен ден на загиналите и пострадалите работници при трудови злополуки

Международната конфедерация на профсъюзите обяви 28 април през 1989 г. за Международния ден в памет на пострадалите при трудови злополуки. През 2001 г. Международната организация на труда взема решение 28 април да се отбелязва и като Световен ден за безопасност и здраве при работа. Тази година акцентът е върху безопасността и здравето при работа на младите работници и за прекратяване на детския труд.

На събитието пред КНСБ присъстваха зам.-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, Цветан Симеонов от Българската търговско промишлена палата, изпълнителният директор на ГИТ Румяна Михайлова, както и представители на различни синдикални федерации към КНСБ.

„Знам, че днес не е денят подходящ за гръмки речи, но аз съм убеден, че тежките инциденти, в които губим наши работници, могат да бъдат предотвратени, ако превенцията е в основата на тяхната работа“, заяви зам.-социалният министър Лазар Лазаров.

Синдикалисти и гости поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналите работници пред централата на КНСБ в София.

На официална церемония бяха връчени и наградите „Прометея“ за принос в хуманизирането на работната среда, здраве и безопасност на хората. Тази години бяха отличени „Софинвест“ ЕООД, Медицинският университет в Пловдив и Детска Градина „Мирослава“ също от Пловдив.

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

7-ми Конгрес

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач