Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Изборите за 45-то Народно събрание

ПОЗИЦИЯ

на Изпълнителния комитет на КНСБ

във връзка с парламентарните избори в България на 4 април 2021 г.

По установена вече традиция КНСБ, като най-голямата синдикална и обществена организация в България,  в навечерието на всички избори отправя своите послания и конкретни предложения към следващата законодателна и изпълнителна власт на страната.

Несъмнено изборите за 45-ото Народно събрание се провеждат в сложен за България, Европейския съюз и света период. От една страна се засили международното напрежение и геополитическото противопоставяне между глобалните сили.  От друга - пандемията COVID-19 постави пред редица изпитания икономиките, социалните системи и обществата в световен мащаб.  В резултат  нараства глобалната несигурност, светът е в криза, чиито последици е още трудно да се прогнозират. В тази неспокойна и динамична среда видимо растат и противоречията сред страните-членки на ЕС. Евроскептицизмът, националният егоизъм и популистката реторика нарастват под влиянието на пандемията и ефектите от Брекзит.

На този фон на 4 април 2021 г. България ще проведе избори за национален парламент. Те са предшествани от не особено интелигентна кампания,  базирана основно на взаимни обвинения,  конфликтен тон, площадна лексика и ярък популизъм. Почти при всички основни претенденти отсъства ясна визия по важни направления за развитието на страната, конкретни политики и инструменти за  реализацията им. Предизвикателствата пред България, свързани с европейски инициативи като „Зелената сделка“, декарбонизацията, цифровизацията и пр., почти не се и споменават. Предлаганите реформи са частични и без финансово обезпечаване, особено по въпроси, по които в обществото има ясно изразена неудовлетвореност (здравеопазване, доходи, мерки поради пандемията и др.). ..

Вижте пълната позиция тук.

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач