Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Международният ден на жената е ден за признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Започнал само като политическо събитие за социалистите, празникът постепенно става част от културата на много страни. В други страни темата за политическите и човешките права на жените, е силно застъпена, а на борбата за признаване на тези права на жените по света се гледа отговорно и с надежда.

8 март е денят, в който си припомняме и почитаме всички онези наши майки и сестри от миналото, които проправяха пътя на жените за социална еманципация,  независимост в личната реализация, за равни права спрямо мъжете във всяка сфера на живота.

Първият Ден на жената е отбелязан на 23 февруари 1909 г. по инициатива на Американската социалистическа партия в памет на първата масова проява на жени работнички, състояла се на 8 март 1857 г. Идеята за създаване на международен ден на жената се появява след бурната индустриализация и икономическа експанзия в началото на 20 век, която поражда протести за подобряване условията на труд.

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач