Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Стартира проекта на industriAll Europe манифеста за справедлив преход от работниците в индустрията, минното дело и енергетиката в Европа  в подготовка на европейската индустриална конференция на 17-18 май 2022 г. в Брюксел.

Нищо за нас не може да стане без нас! Манифест за справедлив преход!

Нашите индустрии и работни места се променят радикално. Преходът вече се случва. Пандемията, войната в Украйна и кризата с цените на енергията ускоряват хода на промяната. Индустриалните работници в Европа постоянно надигат глас - трябват ни политически лидери, които да ни чуят и да отговорят спешно.

Този манифест е нашето послание към политиците в Европа. Към тези които проектират и изпълняват широкообхватни политики за климата, които ще трансформират дълбоко нашите промишлени сектори, фирми и работни места, трансформирайки цели региони.

Доказателствата подкрепят исканията ни и спешността на нуждата от действия:

  • Никоя държава или регион не тръгват от една и съща позиция и никой няма идеален модел за действие. Трябва да се поучим и да изпълним най-добрите практики.
  • Добре функциониращи системи за индустриални отношения и държави със силни социални системи позволяват на работниците да видят прехода като възможност.
  • Отслабването на социалния диалог е пряка заплаха за справедлив преход. Трябва да обърнем тази тенденция.
  • Силните икономики с високо ниво на инвестиции в авангардни технологии помагат на работниците и синдикатите да приемат този преход.
  • Икономическата зависимост и чуждестранната собственост върху дружества създават несигурност относно корпоративните стратегии и намаляват възможността за постигане на справедлив преход. Това засяга профсъюзи по-конкретно от Централна и Източна Европа.
  • Възникващите политики за справедлив преход са с твърде тесен обхват и нямат финансовата сила и амбиция да отговорят на предстоящите предизвикателства.

Времето за действие е сега! Нашият Манифест е за справедлив преход

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач