Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

На 16 май 2012 г. в Брюксел, Европейската федерация на миньорите, химиците и енергетиците, Европейската федерация на металоработниците и Европейската федерация на работниците от текстила, облеклото и  кожарската индустрия се обединиха в обща европейска индустриална федерация под името IndustriAll - European trade union.

375 участници, от които 270 делегати, от 125 организации от цяла Европа взеха участие в историческия Учредителен конгрес.

В работата на Конгреса взеха участие и представители на индустриалните федерации на металурзите, химиците и миньорите на КНСБ.

Общо 10 индустриални федерации от България от горе-посочените браншове са членове на новата Европейска Индустриална Федерация.

Новата IndustriAll – Европейска индустриална федерация, официално ще започне да функционира от 1 юни 2012 г., като основният й приоритет ще бъде да направи Европейската индустрия двигател за нови работни места и устойчив икономически растеж.

Трите обединяващи се Европейски федерации заявиха, че няма да допуснат социалният просперитет и Европейският социален модел да бъдат жертва на неолибералните политики от последните години.

Михаел Василиадис, председател на IGBCE Германия и ЕMCEF, бе избран за Президент на IndustriAll, а досегашният генерален секретар на EMF, Улрих Екелман, бе избран за позицията Генерален секретар на новата организация.

Васил Яначков беше предложен от българските организации и избран за член на Управителния съвет на новата организация, като представител на индустриалните федерации от Югоизточния регион на Европа – един от 8-те региона на новата индустриална федерация. 

IndustriAll - Европейският индустриален синдикат ще се фокусира върху индустриалната политика и устойчивия индустриален растеж, с намерението да се създадат повече и по-качествени работни места в Европа. Социалната политика и колективното договаряне ще бъдат ориентирани към постигане на икономически и социален баланс, и по-справедливо социално преразпределение в Европа.

 

 

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач